egyedi karkötők

Egyéni tervezésűek vagy személyre szabottak, ezért különböznek az átlagos, tömeggyártott modellektől. Az egyedi karkötők gyakran kézműves technikákkal, speciális anyagokból készülnek. Lehetnek egyszerű vagy bonyolult kivitelűek, a lényeg, hogy tükrözzék a tulajdonosuk ízlését, hiszen ez a cél, amikor valaki ilyen ékszereket készíttet.

Nagy figyelmet és gondosságot igényel az előállításuk. A magas minőségi munka és a prémium anyagok garantálják a hosszú élettartamot. Az anyagot illetően, népszerű választás az ezüst, az arany, a bőr, de a lehetőségek végtelenek.

Az egyedi karkötők megrendelői nem ritkán a saját vagy párjuk nevét, születési dátumot és más személyes adatot gravíroztatnak az ékszerek felületére. Tökéletes ajándékoknak bizonyulhatnak különleges alkalmakra, mint például születésnap, évforduló, névnap.

Saját kezűleg is elkészíthetőek, viszont ebben az esetben be kell szerezni a megfelelő alapanyagokat és persze néhány szerszámra is szükség lesz. Az egyedi karkötők kivitelezésekor türelmesnek kell lenni.