arcápolási rutin

2021-ben ugyanolyan fontos, hogy figyeljünk a kinézetünkre, ahogy eddig is tettük. Ehhez csak jó arcápolási rutin és kitartás kell hozzá. Az első lépés mindig a tisztítás. Ez a legfontosabb lépés, mivel így eltüntetjük a szennyeződéseket és a kozmetikum maradékait. A koreaiak például dupla arctisztítást végeznek. Ezután jön a hámlasztás.

Választhatunk a kémiai és a fizikai módszer között, azonban nekünk kell kitapasztalni, hogy melyik a hatásosabb. Mivel minden ember eltérő, ezért nem érdemes általánosítani. Nem mindenki tudja naponta elvégezni ezt a lépést, de legalább hetente egyszer mindenképpen meg kell tenni. Harmadik lépésként kezelni kell a bőrt.

Ez is személyes, hiszen egyesek a ráncokat, mások a pattanásokat akarja eltüntetni. Ezután jön a hidratáslás, ami egyik nap sem maradhat el. Akkor is válasszuk a bársonyos krémeket, ha általában zsíros a bőrünk. Ez furcsán hangzik, azonban éppen azért nő a faggyútermelés, mert a bőr nem kap elég nedvességet. Az arcápolási rutint mindig a fényvédő krémmel zárjuk!