Alufólia

Érdekesség a termékkel kapcsolatban, hogy Európa 2008-ban 1000 tonnát gyártott belőle, aminek 75 %-át a háztartások használták fel. Az alufólia fantasztikus eszköz, ami remekül védi az ételeket a fénytől, az oxigéntől, a nedvességtől, valamint a szennyeződéstől, így azok úgy maradnak frissek, hogy az ízük és az illatuk sem károsodik.

Mielőtt 1910-ben megjelent az első ilyen típusú eszköz, az emberek a sajtot bádogba csomagolták, ez viszont enyhe fémes mellékízt kölcsönzött az ételeknek, ráadásul sokkal merevebb volt a mostani termékeknél.

Az első ilyen gyár Svájcban alakult. Az alufólia alkalmazását illetően, egyesek azt mondják, hogy a fényes oldal jobban visszaveri a fényt, ezért ezt kell kívülre csavarni. Mások szerint viszont a két oldal közötti különbség csak a gyártási technológia következménye, de a használatban nincs szerepe.

Az alufólia ezerféleképpen felhasználható és nemcsak a háztartásban. Rengeteg üzletben beszerezheti és felhasználása is nagyon egyszerű. Számos előnyeit élvezheti a mindennapokban.