Autó fényszóró polírozás

A téli időszakban, a hideg mellett a gyors sötétedés is ránk köszönt. Ebből kiindulva, az esti vezetés időtartama jelentősen megnövekedik. A kocsi lámpájának karbantartása ilyenkor mutatja meg kellően az előnyeit. Lássuk kicsit pontosabban, mégis mit rejt az autó fényszóró polírozás fogalomköre! A régi időkben a búrát még hagyományos üvegből készítették, ami igen könnyedén megrepedt, ha egy kavics vagy ág megütötte. Később aztán megjelent az egységes polikarbonát kivitel, ami jelentősen nagyobb ellenálló képességgel rendelkezik.

A dizájn érdekében ugyanakkor egyre kisebbek lettek a felületek, aminek szintén fontos következménye az autó fényszóró polírozás. Az izzók generálta hő hatására, bizonyos illóanyagok keletkeznek a búrán belül, amelyek aztán elhomályosítják. A fény ennek hatására kisebb mértékben hatol át, függetlenül az izzó erőségétől. Az autó fényszóró polírozás során eltávolítják egy eljárás keretében az opálos réteget és így megint szabad utat kap a fény, hogy minél távolabbra jusson.

Ha ezzel már nincs probléma, akkor a kilátást kell valamilyen módon javítani. A Pilkington szélvédő ugyanúgy áteshet egy alaposabb kezelésen, aminek révén a levegőben található apró szemcsék által okozott párnyi mélyedések kisimítása megtörténik. Honnan tudjuk, hogy szükség van erre? Általában akkor vehető észre, amikor a szemből érkező autók lámpájának fénye furcsa módon szóródik és teljesen elvakítja a vezetőt. Ilyenkor tudható, hogy akár Pilkington szélvédő, akár más márkájú van behelyezve, megérett a javításra.

Van rá eset, hogy nagyobb sérülés történik, aminek következtében már nem elegendő a hagyományos beavatkozás, hanem mindenképpen cserére van szükség. Nincs miért aggódni, hiszen a gyártók tesznek arról, hogy az eredetivel szinte teljesen azonos Pilkington szélvédő legyen beszerezhető. A vásárlást követően, az autouvegek.hu szakemberei gyorsan elvégzik a cserét, hogy ismét mehessünk utunkra. Igény szerint, még az általunk kijelölt helyre is lemennek, amennyiben nincs időnk elvinni a szervizbe a járműt.