BMW M6 felni

Bizonyos paraméterek rendkívül fontosak a keréktárcsák megvételekor. Például a BMW M6 felni tekintetében, akárcsak az összes más tárcsánál, nem csupán az adatok számítanak, hanem az is, hogy azok miként vannak felsorolva.

Ha a BMW M6 felni közelebbi megvizsgálásakor azt látja az érdeklődő, hogy ezen 8Jx17 H2 ET12 található, akkor azt is tudni kell, hogy mi, mit jelent. Itt az első szám a szélesség, a második az átmérő, az ET rövidítés után pedig, értelemszerűen az Einpresstiefe értéke látható.

A J, ahol más betű is szerepelhet, és a H2, ami szintén lehet más is, a felni, illetve a gumi illeszkedési és szerelési profiljára vonatkozik. Szerencsére a BMW M6 felni megvásárlásakor ezekkel csak nagyon ritkán szokott baj lenni. Az osztókörről is érdemes beszélni, hiszen ezt a legtöbb esetben 4×100, 5×112 stílusban szokás megadni.

Ha már a paraméterek megvannak, akkor milyen íratlan szabályokat érdemes betartani, illetve mire kell figyelni? Nos, mivel Magyarországon nem mindenhol jók az utak, sőt, sajnos sok esetben inkább rosszak, mint jók, ezért a szakértők a kisebb BMW M6 felni beszerzésére buzdítják a vevőket.

Lehet, hogy Németországban vagy Ausztriában simán lehet repeszteni a nagyobb keréktárcsákkal, azonban a magyar utakra tanácsos a kisfelnizés mellett dönteni. Hiába dögös, vad az Audi TT felni, ha az túl nagy és emiatt nehezebben viseli a fizikai behatásokat, akkor sajnos gyorsabban tönkremegy.

Sok szerelő egy ilyen verdánál a felni átmérőjét tekintve biztosan nem haladná meg a legkisebb szükségeset. Persze ez is csak akkor, ha fontosabb a közvetlen kormányzási, mint a vezetési élmény. De mi van akkor, ha a vevő nagyobb Audi TT felni mellett akar dönteni? Nos, ez csakis a féktuning esetében jöhet szóba.

Tény és való, hogy amikor nagyobb a féktárcsa, akkor a féknyereg egyszerűen nem fér be a kis kerék alá. Ekkor pedig csakis a méretesebb átmérőjű Audi TT felni jöhet szóba. Ha pedig a szélességről van szó, akkor egy kicsit más a helyzet. A hozzáértők szerint itt csak nagyon kevés negatívuma van a nagyobb méretnek, ezért ezzel nem is érdemes törődni. Legrosszabb esetben annyi történhet, hogy nem fér fel a hólánc.