A CATA páraelszívó  igazán hatékony eszköz
A CATA páraelszívó igazán hatékony eszköz

Amikor a konyhában főzésre kerül a sor, akkor a legtöbb esetben számolnunk kell a nem kevés párával, ami az egész helyiséget belepi. Természetesen ez attól is függ, hogy mit készítünk, de a gőz, szinte mindig jelen van. A megfelelő szellőzést a CATA páraelszívó is biztosíthatja számunkra. A régebbi lakások esetén igyekeztek, hogy olyan helyen alakítsák ki a konyhákat, ahol van ablak a közelben.

Ilyen formán a szellőztetés egyszerűen megoldható volt, de a nyitott résznek lehetnek hátrányai is, főként télen. A gőzt és a szagokat nem mindenki szereti, de a kellemes meleget már annál inkább. Ez már egy olyan érv, ami a CATA páraelszívó malmára hajtja a vizet.

Az ablakok, azért sem jelentenek minden esetben ideális megoldást, mert egy kereszthuzat esetében nem feltétlenül csak arra indul meg a nedvesség, amerre mi szeretnénk, valamint a hirtelen lehűlés hatására hajlamos gyorsan kicsapódni, ami kellemetlen lehet. A CATA páraelszívó azonban pontosan ott végzi el a feladatát, ahol szükség van arra és még a lakás ezen részét sem fogja kihűteni.