Virtuális valóság szemüveg

A virtuális és kiterjesztett valóság között jelentős különbségek vannak, azonban közös jellemzőjük, hogy valamilyen kiegészítő eszközre van szükség a megjelenítésükhöz. A virtuális valóság szemüveg nélkül nem lehetne belépni a játékok izgalmas univerzumába, ugyanis ez az eszköz az, ami a szemünk elé vetít egy nem létező világot.

Ráadásul nemcsak egyszerűen elénk vetíti, hanem olyan hatást kelt, mintha valóban benne lennénk. Ezzel szemben, a kiterjesztett valósághoz elég lehet például egy okostelefon.

Ennek lényege ugyanis, hogy a valódi világba vetít bele kitalált dolgokat. Míg a virtuális valóság szemüveg eltakarja előlünk a valódi világot és elkalauzol minket egy ismeretlen univerzumba, addig a kiterjesztett valósághoz használt eszközök a mi világunkat tölti meg izgalmakkal.

A virtuális valóság szemüveg rendelkezik némi előnnyel, ugyanis a kiterjesztett valóságban rejlő lehetőségek még nincsenek igazán kihasználva. Igaz ugyan, hogy már van néhány alkalmazás, ami erre a technológiára épül, de lényegesen több VR játék van a piacon.