rézsűkasza
Az útpadkák, útmenti árkok és domboldalak kaszálása nem egyszerű feladat. Egy sima fűkaszával nagyon sok időt venne igénybe a munka, arról nem is beszélve, hogy rengeteg emberre lenne szükség. A fent említett feladatra a rézsűkasza szolgál, ami jóval hatékonyabb, gyorsabb és erősebb, mint bármilyen manuális vagy automata szegélyvágó, fűnyíró vagy épp fűkasza.
A profi modellek épp úgy megbirkóznak a rendszeresen kaszált lágyszárú zöldnövényzettel, akárcsak a kisebb fás szárú növények vágásával. Az utóbbiaknál azonban fontos, hogy a rézsűkasza megfelelő kialakítással rendelkezzen, már ami a késeket és a kaszafejet illeti. A modernebb rézsűkasza ismérve, hogy annál szinte hibátlanul történik a talajkövetés, ami ugye sok helyen alapvető követelmény a tökéletes végeredmény érdekében.

A berendezések alaptartozéka a hidromechanikus aktív talajkövetés, amely lehetővé teszi egyrészt a talajegyenetlenségek automatikus lekövetését, másrészt az akadályok menet közbeni kikerülését. A lényeg a főgém emelőhengerének a támasztónyomásán van, ami egy elektronikis egységgel relatíve könnyen szabályozható.