Kortárs filmművészet
Kortárs filmművészet

Napjainkban a társadalom legnagyobb része bizonyára néz filmeket, ha máshol nem is, de legalább a televízióban, ezért tisztában van azzal is, hogy az utóbbi évek folyamán milyen sikeres és kevésbé sikeres filmek láttak napvilágot. A napjainkban megjelent számottevő filmek legnagyobb része ismert filmrendezők munkáját képezik, akiknek alkotásai az egész filmművészetet képesek befolyásolni, irányítani. Érdemes kiemelni pár korabeli filmrendezőt, akinek munkássága az egész filmipart jelentősen megpecsételi.

Ezek a híres filmrendezők rendszerint amerikai származásúak, érdemes közülük megemlíteni Tim Burton, Michael Mann, Steven Soderbergh, Steven Spielberg, Richard Linklater, David Lynch, Terrence Malick, Ridley Scott, munkásságát. Persze a sorrend korántsem teljes, azonban nem kétséges, hogy igen tehetséges és kreatív alkotókról beszélhetünk, akiknek filmjeit bizonyára minden ember nézi. Ezek a művészek nem csupán az aktuális trendet képesek befolyásolni, hanem emberek millióinak az ízlését is a filmnézés tekintetében.

Mindnyájan igencsak mély nyomot hagytak a filmiparban, ezért töretlen népszerűségük máig is lankadatlan. Nem véletlen, hogy egy-egy filmpremier bemutatása során kilométernyi hosszúságú sorok várakoznak, hiszen vannak olyan alkotások, amelyek képesek mélyen bevésni magukat az emberek szívébe. Nyilvánvalóan mindenki tudna mondani egy olyan rendezőt, akinek munkásságát és életpályáját nagymértékben végigköveti és csodálja, már csak az igencsak sikeres filmalkotásai miatt is.