Könnyező pálma

Az emberek kedvelik a szobanövényeket, főleg azokat, amelyek igénytelenek, de mutatósak. Ha valaki ilyet keres, akkor az egzotikus könnyező pálma lesz számára az első számú befutó. A tetszetős megjelenésű, termetes és csöppet sem igényes szobanövény minden része szép, sőt, bizonyos tagja még ízletes is. Nem tévedés, mivel a gondos tartás mellett az idősebb növénynek ízletes termése fejlődik, amely a sárgadinnyére emlékeztet, de küllemben a kukoricacsőhöz hasonlít.

Azonban javarészt nem ezért közkedvelt növény a könnyező pálma, hanem a hatalmas, fényes, hullámos szélű levelei és a kálához hasonló torzsavirágzata miatt. A Mexikó őserdeiből származó könnyező pálma eredeti neve a monstera, amit levelei hatalmas méreteiről kapott.

De mit takar a „könnyező” szó? Ez a jelző nem másra utal, mint a levelek csúcsain reggelente megjelenő vízcseppekre. A növény tápdús, nyirkos, de nem vizes, laza szerkezetű talajt igényel, valamint világos, de nem napfényes helyiséget. Ha Önnek is elnyerte a tetszését, rendelje meg a virag-online.hu webáruházból!