Koffeinmentes kávé
Koffeinmentes kávé

A reggeli kávé fontos szerepet játszik sok ember életében. Ez az ital ad lendületet a nap további részében, ezért szükség van rá ébredéskor. Azonban létezik koffeinmentes kávé is a boltok polcain, amit inkább megszokásból, az íze miatt vagy a társaság kedvéért fogyasztunk. Ez nem rendelkezik felpörgető, erőt adó hatással, mert éppen a koffein hiányzik belőle, ami ilyen hatást fejtene ki a szervezetünkben.

Valójában a koffeinmentes kávé tartalmaz egy kevés koffeint, ugyanis az egészet képtelenség eltávolítani belőle, de ennek olyan kicsi a koncentrációja, hogy az nem képes hatást gyakorolni a szervezetre. Ezért az ilyen kávékat azok is fogyaszthatják, akik egészségügyi okok miatt nem élvezhetik a hagyományos fekete frissítő hatását.

A koffeinmentes kávé ma már minden nagyobb élelmiszerüzletben beszerezhető, de megvásárolható az internetes áruházakban is. A Latin negyed webáruház virtuális polcain, csomagolt és kimérős változatban egyaránt megrendelhető a koffeinmentes kávé, így kellő mennyiséget szerezhet be belőle bárki.