A hűtlen kezelés gyakori vád
A hűtlen kezelés gyakori vád

Azt szokták mondani, hogy mások vagyonával könnyű üzletelni, de amikor más vagyonát valaki prédálni kezdi, azt a tulajdonosa nem szokta értékelni. Ilyenkor jön létre a tulajdonos és cégvezetők közötti huzavona, ami gyakran bírósági üggyé növi ki magát. A hűtlen kezelés vádja gyakori a mai zavaros üzletvilágban.

Mivel a gazdasági válság rengeteg vállalkozást arra kényszerített, hogy néha nem teljesen tisztességes módon üzleteljenek, a cégvezetők ennek leple alatt, sokszor a cég vagyonába nyúltak. A dolog sokáig is eltarthat, nem egy estben a cégtulajdonosok csak akkor ébrednek rá, hogy vagyonukat elcsalták, amikor már többnyire késő.

Ilyenkor feljelentést tesznek a rendőrségen hűtlen kezelés vádjával, hogy a vagyon egy részét bírósági úton visszaszerezzék. Jó tudni, hogy a törvény értelmében, a hűtlen kezelés csak az idegen vagyon kezelés esetében áll fent, mivel ha valaki a saját vagyonát pazarolja, azt a saját felelőségére teszi. A hűtlen kezelés vétségével elítélt személyek szabadságvesztésre ítélhetőek, az elorzott vagyon függvényében, akár tíz évig is ülhetnek börtönben.