Hővisszanyerős szellőztető

A berendezés nem aktív fűtő és hűtő eszköz, hanem az épületbe juttatott energia visszanyerésére alkalmas. A hővisszanyerős szellőztető gondoskodik a helyiségek egészséges, friss levegőjéről. Ezáltal egészségét meg tudja könnyedén őrizni és jobb, nyugodtabb alvást biztosít. A zajokat kiszűri, így teljesen zajmentes. A fűtési költségek 50 %-át is megtakaríthatja általa.

Megóvja a falakat a penészedéstől és a nedvességtől, így csökkenti az emiatt kialakuló allergiás panaszok megjelenését. Ha a rendszert kiépíti, két nagyon fontos dolgot nyer, egyrészt energiát, másrészt pedig jó minőségű levegőt.

A hővisszanyerős szellőztető nem helyettesíthető, hiszen bármilyen más módszert választ, például ablaknyitást, mindenképp veszíteni fog valamit. A berendezés fő feladata, hogy a lakás hőjének visszanyerését biztosítja.

A gép villamos energiát vesz igénybe a működéshez. Többféle típus közül válogathat, viszont ezek között a leginkább elterjedt a lemezes és a forgódobos hővisszanyerős szellőztető rendszer.