Hidegen sajtolt mákolaj

A szakorvosok mindenképp ajánlják, mivel rendszeres fogyasztásával megelőzhető a csontritkulás, a vérszegénység és egyéb panaszok. Az őrségi és göcseji hidegen sajtolt mákolaj vastartalma miatt a gyermekek, a terhes nők, az aktív sportolók, illetve az idősek számára is ajánlott. A hidegen sajtolt mákolaj nagy arányban tartalmaz káliumot, magnéziumot, sőt, E-vitaminban is jelentősen gazdag. Remek étrend-kiegészítőnek bizonyul a mindennapok során.

A mákolaj nyugtatóan hat a lélekre, az idegrendszer panaszait és a stresszt csökkenti. Előszeretettel használják a konyhákban is, rendkívül finom ételeket készíthet vele, tökéletes saláták, öntetek ízesítésére, egyaránt főzhet és süthet ezzel.

A mákolaj jótékony hatása a szív- és érrendszeri problémáknál is megmutatkozik, vagyis még ezek kialakulását is megelőzheti, ha rendszeresen használja fel. Tárolása hűvös, száraz helyen, napfénytől elzárva történhet. Étkezés előtt fogyassza minden alkalommal, mivel így könnyebben és gyorsabban szívódik fel a szervezetben.