Radiátorok széles választéka

Vannak berendezési tárgyak, illetve épületgépészeti megoldások, amelyek nevét mindaddig nem tudjuk, amíg be nem szeretnék szerezni. Ekkor szembesülünk azzal, hogy például amit mi törölközőszárítóként ismerünk, azt a szaknyelvben csőradiátor néven emlegetik.

Nagyon érdekes, hogy bizonyos dolgoknak mennyire más a hétköznapi, illetve a szakmai elnevezése. Meglepetés érhet minket tehát, ha szeretnék valamit vásárolni egy szakboltban, de nem tudjuk pontosan megfogalmazni, hogy miről van szó.

A néhány gondolatból persze egy rugalmas, tapasztalt eladó már tudni fogja, hogy mit szeretnénk vásárolni. Ekkor körbe tud minket vezetni és konkrétumokról tudunk beszélgetni. Például arról, hogy melyik márka vagy éppen típus lenne a legmegfelelőbb számunkra.

Végül ugyanúgy törölközőszárító radiátorral fogunk távozni a boltból, de már tudni fogjuk, hogy csőradiátorként is hivatkozhatunk rá. Tényleg érdekes megfigyelni, hogy olykor mennyire eltér a dolgok hétköznapi, illetve szakmai közegben használt megnevezése.