Lényeg a stratégia!

Ez olyan kártyajáték, amiben nem a szerencse, hanem a stratégia kap nagyobb szerepet. Légy határozott uralkodó a sziget fölött és minden terület a tied lehet! A Catan társasjáték által egy uralkodó szerepébe bújhatunk, aki okoson kell várost alapítson, ám ahogy sehol, itt sem lesz fenékig tejfel az élet, hiszen ezt mások nem fogják jó szemmel nézni, ezért minden döntésünk kihat a város életére a későbbiekben.

Mivel dobókockát is kell használni, ezért a szerencse is közrejátszik, azonban ha elég fondorlatosak vagyunk, akkor ezt a szerencsét egyszerűen a magunk malmára tudjuk majd hajtani.

Egy birodalom önmagában nem tartható fent, ezért szükség van a megfelelő kereskedelmi kapcsolatokra is, amiket szintén lehetőségünk lesz kiépíteni. Természetesen nem juthatunk áruhoz megfelelő úthálózat nélkül. A Catan társasjáték erre is kiterjed, így figyelnünk kell az úthálózat kiépítésére is.

A Catan társasjáték során sokszor fogunk nehéz döntés elé kerülni, amelyek még jobban felszínre fogják hozni a bennünk rejlő uralkodót. Megfelelő taktikával és üzleti érzékkel gyerekjáték lesz a győzelem.