Villanybojler, fekvő bojler
Elektromos bojler
Elektromos bojler

Minden lakásban szükség van meleg vízre a mosáshoz, mosogatáshoz, zuhanyzáshoz. Ezt többféle módszerrel is elő lehet állítani. A legegyszerűbb és gazdasági szempontból is előnyös megoldás a bojler használata.

Ez a készülék elektromos árammal, gázfűtéssel vagy egyéb módszerekkel képes meleg vizet előállítani. Mivel eltérő méretekben található meg a szaküzletekben, érdemes előtte egy kis számítást végezni, hogy naponta körülbelül mennyi meleg vízre van szükség a háztartásban.

A bojler kiválasztása előtt fontos tudni, mekkora űrtartalmú eszközre van szükségünk, mint ahogy azt sem árt megnézni, hogy mekkora a teljesítménye az adott berendezésnek. Ez főleg akkor fontos, ha villanyárammal működő bojlert választunk.

Egy nagyobb teljesítményű készülék ugyan hamarabb felmelegíti a vizet, de több energiát használ, ezáltal nagyobb lesz a villanyszámla is. Meg kell találni azt az optimális méretű és teljesítményű berendezést, amelyik gazdasági szempontból is előnyös. Ha kérdései lennének a bojler megvétele során, keresse fel kazanstore.hu weboldalt!