Biztonsági bejárati ajtó

Sajnos a profi betörőknek nincs lehetetlen, csak idő kérdése és bármilyen ajtón keresztül tudnak jutni. Azonban megnehezíthetjük a dolgukat, amivel már eleve eltántoríthatjuk őket a betörés gondolatától, hiszen számos más, kevesebb rizikóval járó otthont is találhatnak maguknak.

A biztonsági bejárati ajtó sem áthatolhatatlan, de sokkal több időbe kerül a kulcs nélküli kinyitása, mint az egyszerű nyílászáróé, ezért inkább nem is kockáztatnak, hogy meglássa őket valaki, amíg bajlódnak a zár feltörésével. Tehát, mindenképpen érdemes ilyet beszereltetni, még akkor is, ha ez sem bombabiztos.

Ugyanis a biztonsági bejárati ajtó már a próbálkozások számát is jóval le fogja csökkentetni és ha az ajtó egy forgalmas lépcsőházban van, akkor valószínűleg nem is fog soha senki kísérletet tenni az illetéktelen behatolásra. Továbbá, ha a biztonsági beltéri ajtó mellett még egyéb eszközöket is bevet a maximális védelem elérésére, akkor szinte biztos lehet benne, hogy az értékei akkor sem sérülnek, ha Ön nem tartózkodik otthon.