LG robotporszívó
LG robotporszívó

A háztartási készülékek piacán, az LG igyekszik minél több termékkel kiszolgálni a márkához hűséges vásárlókat. Robotporszívók terén is széles választékkal áll az érdeklődők rendelkezésére. A legújabb LG robotporszívó Hom-Bot névvel és a szokásos szögletes formával tűnik ki a többi ajánlat közül.

Ez az LG robotporszívó is szisztematikusan takarít, sávonként járja be a tisztítandó felületet miközben az első részénél ultrahangos távolságmérő segíti elkerülni az akadályokat. De ha az ultrahangos érzékelő kihagyna valamit, a gyorsulásmérők is jelzik, hogy ütközés történt, nincs szükség a burkolat alatti benyomódó mikrokapcsolókra.

Ez jó esetben megfogja a készüléket akkor is, ha beleakad egy kábelbe, még mielőtt lerántana valamit az asztalról. Az LG robotporszívó kamerája a plafont figyelve térképezi fel a lakást, a beépített giroszkóp pedig a kerekek elmozdulásának pontosságáról küldi az információt. Ezek segítségével tud sávról sávra haladni a készülék, pontosan folytatva a félbehagyott feladatot is.

Az LG robotporszívó első sarkainál hosszú oldalkefék dolgoznak a szegélyek, sarkok tisztításán. Az egyszerűbb Hom-Bot modelleket nem lehet időzíteni, csak kézi indításra van lehetőség és az elmozdulást érzékelő szenzor is kimaradt belőlük. Sok tulajdonos úgysem szereti programozgatni az ilyen szerkezeteket, csak alkalomszerűen indítja el őket kézzel, ahelyett, hogy a kézi porszívót kapcsolná be.

A csúcsmodellnél egy mikro-szálas törlőkendőt is lehet az LG robotporszívó aljára pattintani, amivel feltörli porszívózás után a padlót. Az egyik legcsendesebb modellnek számít a palettán az LG robotporszívó, bár szívóerő tekintetében alulmarad a hangosabb robotokhoz képest.

Az ultrahangos érzékelés miatt be sem megy a földig érő függönyök, kanapéhuzatok mögé takarítani, tehát ezt is figyelembe kell venni és mentesíteni kell az akadályoktól a lakást, hogy minél jobb munkát végezzen egy robotporszívó. Ha besötétedik munka közben és az alsó elmozdulás-érzékelőt kispórolja a gyártó, akkor a robot csak falkövető üzemmódban talál rá a dokkolóra.