túracipő

Ha viszonylag egyenetlen terepen fogsz gyalogolni, például a Mátra-hegységben, ami tipikusan a dimbes-dombos talajáról ismert, akkor érdemes beszerezned az útra egy megfelelő lábbelit. A túracipő optimális járási kényelmet biztosít, mivel nem nehéz és jó a tapadása. Azt is érdemes megjegyezni, hogy egy hegyi túra lehet csupán néhány órás kirándulás vagy 24 órás hosszú menetelés is. Az előbbi esetben általában kevés felszerelést viszünk magunkkal és kevesebb súlyt cipelünk a hátunkon.

A túracipők és a lábak nincsenek kitéve extra súlynak, így kevésbé speciális modellt is választhatunk. Az igazi hegyi expedíciók, az egész napos, teljes felszereléssel és sátorral járó menetelések szerelmesei viszont jobban teszik, ha strapabíró túracipőt viselnek. Ez lehetővé teszi, hogy a láb kevesebb megerőltetést érezzen. Összetettebb nehézségű, hegyvidéki terepek bejárásakor érdemes boka felletti modellt választani. Az ilyen túracipő jó lehetőség azoknak, akik gyakran találkoznak meglepetésekkel sár, kavics vagy tüskés növények formájában.

JANA SHOES – forradalmi újítások a láb kényelméért

Végre egy egyedülálló márka az európai lábbeli piacon. A JANA SHOES márka az elmúlt években a kényelmes lábbelik egyik legelismertebb gyártójává vált a hazai piacon is. A márka megalkotásának fő célja az volt, hogy olyan lábbeliket hozzon létre, amelyek minden korosztály képviselőinek megfelelnek, akiknek a kényelem az első, de nem áldozzák fel a divatos stílust. A titok, ami megkülönbözteti a JANA SHOES cipőket a többi gyártó termékeitől, a magas minőségű kivitelezés mellett, az ANTIshokk rendszer.

A talpban és a speciális elemekkel megerősített sarkakban elhelyezett párnák kitűnő lengéscsillapítást garantálnak járás közben és így érezhetően tehermentesítik a gerincet és az ízületeket. A JANA SHOES összes cipője a legmagasabb minőségű anyagokból készül és puha, kényelmes talpbetét jellemzi. Különböző formák, széles színválaszték, rugalmas anyagból készült betétek jellemzik a cég kollekciójában minden alkalomra megtalálható példányokat. Ezek tökéletesek munkához, valamint baráti estéhez is.