Tolóajtó

Lakásépítés során, a tulajdonosok számos nyílászáró közül választhatnak, amelyek nemcsak praktikusak, hanem a ház stílusát is meghatározhatják. Egyre divatosabb a tolóajtó használata is, ami igen elegáns megoldás lehet, főleg abban az esetben, ha egy hagyományos modellnek nincs elegendő hely. A tolóajtó típusok között is többféle található, így könnyedén kiválaszthatja bárki azt a megoldást, amelyik a leginkább megfelel az elképzeléseinek.

Az egyszerűbb típusok a fal előtt futnak. Ezeknek egyszerűbb a beépítésük, ám sok esetben kevésbé esztétikusak, mint a falban futó kivitelek. Ez esetben a falba kialakított fülkébe kerülnek az ajtószárnyak nyitott állapotban. Ez a megoldás lényegesen elegánsabb és praktikusabb is. Ilyenkor viszont már a ház tervezésénél ügyelni kell arra, hogy a fülkék kialakítása is szerepeljen a tervek között.

A tolóajtó számára, akár a gipszkarton falakba is ki lehet alakítani a fülkét, így akkor is használható ez a megoldás, ha később, egy nagyobb tér kettéválasztása során szeretnénk ilyen nyílászárókat használni. Egy szép tolóajtó rendkívül dekoratív lehet és praktikussági okokból is egyre gyakrabban használják ezt a megoldást. Ha lehetőség van rá, akkor érdemesebb a falban futó mellett dönteni, hiszen ezek sokkal látványosabbak és kevésbé zavaróak. A szakembereknek a tolóajtó beépítése nem jelent nehézséget és a nyílászáró tartósságára sem lehet panasz.

Az otthonunk eleganciájának fokozására tökéletesen alkalmas a tolóajtó használata. Számos modell közül válogathatunk a szaküzletekben, így mindenki megtalálhatja a stílusának és az igényeinek megfelelő nyílászárókat. Fa és üveg tolóajtó változatos kínálatával várják a vásárlókat a szalafa.hu weboldalon, ahol sok érdekes és hasznos információt is olvashatunk ezekről. Ha ilyen megoldást szeretne alkalmazni az otthonában, mindenképpen keresse fel a weboldalt és tekintse meg a változatos kínálatot! Temérdek hasznos tippet is kaphat az, aki ellátogat erre a honlapra, így könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő modellt.