ecsetkészlet

Minden egyes festéknek megvannak a maga jellegzetességei. Például bizonyos festékeket csakis direkt az akvarell technikára kifejlesztett ecsetkészlet alkalmazásával lehet felvinni. De milyen ecset mellett érdemes dönteni? Ugye a vizes alapú festékek esetében nagyon fontos, hogy a kiválasztott ecset jó gazdagon fel tudja venni a nedvességet.

Adott esetben a szintetikus ecsetek is jó szolgálatot tudnak tenni, amik nejlonból készülnek. Aki azonban a legjobb eredményt akarja és csakis a magas minőséget tartja szem előtt, az sokkal jobban jár a natúr szőrből készített ecsetkészlet fajtával.

A természetes ecsetkészlet jobban beszívja a nedvességet

A muveszellato.com oldalról megvehető termékek, főleg az akvarell típusúak mókusszőrből vagy nyestszőrből készülnek. Fő előnyük a puha és finom szőrszálakban rejlik. Nyilván nem szabad azt gondolni, hogy a szintetikus, azaz nejlonból készült ecsetkészlet nem sok mindenre jó. Ennek is megvan a maga előnye. Amikor a részletek aprólékos kidolgozása a cél, akkor remek szolgálatot tesznek és megmutatják, mire is képesek.