Scheppach rönkhasító

A technológiai fejlődésnek köszönhetően, mára már az olyan megerőltető munkák is könnyebbé váltak, mint a fahasogatás. Azért néha célszerű előrántani a fejszét, amivel jó erősen lesújtva kettévághatjuk a tűzre valót. A nagyobb rönkökkel viszont már más a helyzet.

Ekkor már elő kell venni a kétkezes kalapácsot és az ékeket. A Scheppach rönkhasító egy pillanat alatt kettéhasítja a méretes fadarabokat, a hihetetlen erejének köszönhetően.

Mire figyeljünk a Scheppach rönkhasító rendelésnél? A gép mérete és a hasító-nyomatéka meghatározó lehet. Illetve nem mindegy, hogy vízszintes vagy álló változatra van szükségünk.

A ház körül valószínűleg remekül elboldogulhatunk egy elektromos változattal. Ha nagyobb rönkökről van szó, akkor egy benzinmotoros változattal érhetjük el legkönnyebben a célunkat. Az igazán nagyágyúnak számító Scheppach rönkhasítók akár 10 t hasító-nyomatékkal is rendelkezhetnek. A Scheppach rönkhasító minden tekintetben remek választásnak számít, a merev konstrukció és a praktikus kivitel miatt.