Párásító készülék

Az emberek rengeteg időt töltenek otthonukban, ezt pedig érdemes minél egészségesebb környezetben tenni. Előfordul, hogy a lakásban nagyon száraz a levegő, ilyenkor sokan egy párásító készülék segítségét veszik igénybe. Az előjelek a reggeli vagy esti köhögőroham, viszkető bőr vagy repedezett köröm.

Az újszülött vagy kisgyermek tartózkodási helyén, helyein kifejezetten érdemes párásítani, mert ezzel elkerülhető a különféle légúti, hurutos betegségek korai kialakulása. Nem szárad ki a nyálkahártya, ha a száján vesz levegőt, ennek köszönhetően, elkerülhetők a köhögési rohamok. Létezik meleg párásító készülék, ez előbb felmelegíti a vizet, majd az a nyíláson át a levegőbe távozik. Ha a lakás illatáról is szeretne gondoskodni, kapható aromatartályos típus is.

Van hideg párásító, ennek előnye, hogy az asztmások és kruppban szenvedők is igénybe vehetik, valamint azonnal hideg, párás levegő kerül a légtérbe. Az ultrahangos berendezések másodpercenkénti milliós rezgésszámú kvarcegysége szétporlasztja a vizet, így juttatja a levegőbe, mindezt rendkívül halkan teszi.