öntözés Debrecen

A modern locsolórendszerek körül a mai napig nagyon sok a tévhit, még úgy is, hogy már rengetegen választották ezt a megoldást és teljesen elégedettek az eredményekkel. Azonban sokan vannak, akik úgy hiszik, hogy a rendszerrel történő öntözés Debrecen településén túlságosan drága és anyagilag egyáltalán nem éri meg.

A szakértők gyakran találkoznak olyan érdeklődőkkel, akik nagyon meglepődnek, amikor kiderül a végső ár és az, hogy mennyibe is kerül hosszútávon a működtetés. A potenciális ügyfelek egy része úgy gondolja, hogy az öntöző kétszer vagy háromszor is drágább, mint a tényleges ár.

A tévhit talán abból eredhet, hogy a hanyagul elkészített rendszer és a nem megfelelő öntözés Debrecen városában drága, illetve a rossz öntözőrendszerek profi rendbehozatala aránytalanul sokba kerül. Kétség sem fér hozzá, hogy egy jól kiválasztott márka és telepítő által készített öntözőrendszer nem drága. Azt sem szabad elhinni, hogy az öntözés Debrecen bármely pontján sok vizet igényel a locsolórendszer miatt.

Csakis abban az esetben van szüksége több vízre, amikor egy elhanyagolt, alig öntözött kertet kell rendbe hozni ilyen értelemben. De, ha ez megtörtént, akkor utána csak nagyon kevés vizet fogyaszt. Sokan megtapasztalták már, hogy ha az automata öntöző jól van megtervezve és telepítve, akkor kevesebbet fogyaszt, mint más öntözési megoldások.

Megoldható télen az öntöző telepítés?

A másik tévhit, ami a mai napig él, hogy télen egyszerűen lehetetlen az öntözőrendszer megépítése. Számos szakértő sokszor megcáfolta már ezt, tehát az öntöző telepítés a hidegebb hónapokban is megoldható. Nyilván, ha kint hetek óta tombolnak a mínusz fokok és a föld nagyon fagyos, esetleg azt vastag hótakaró borítja, nem éri meg dolgozni. Annak sem szabad bedőlni, hogy az öntöző telepítés után hamar elromlik a rendszer.

Nyilván kisebb-nagyobb gondok lehetnek a pár éves szerkezettel, amik könnyen javíthatók, de egyáltalán nem mondható, ha hamar bekövetkezik a nagy kár. A meghibásodások szinte minden alkalommal két dologra vezethetők vissza. A szakértelem hiányára az öntöző telepítés alatt, valamint a locsolórendszer helytelen karbantartására.