Naperőmű

A nem megújuló energiaforrások egyre nagyobb kiaknázása egyértelműen a költségeink növekedését, illetve még nagyobb környezetszennyezést fog maga után vonni. Erre pedig nem is kell olyan sokat várni, mert amilyen ütemben nő az elektromos berendezések száma, amiket nap mint nap használunk, elég hamar el fog jönni az idő, hogy csak a naperőmű segíthet majd rajtunk.

Ez ugyanis nem fosszilis energiaforrást használ a villamos energia előállítására, hanem a napsugárzást hasznosítja, ami végtelen mennyiségben a rendelkezésünkre áll. Ezt bizonyára az országok és a világ vezetői is tudják, de egyelőre nem fordítanak elég figyelmet a naperőmű fontosságára, pedig sok problémát meg tudnának oldani, ha minél többet építtetnének ebből a nagyszerű szerkezetekből.

Természetesen lehet kisebben is gondolkodni, hiszen a kisebb napelem rendszerek is magukkal hordozzák ugyanezeket az előnyöket, és nem igénynek éppen olyan nagy befektetést, de egyenként nem hoznak olyan mértékű változást, mint egy óriási naperőmű.