Műanyag ablak

Az idő mindenre rányomja a bélyegét. Ez valóban így van, mert akár használunk valamit, akár nem, idővel rongálódik, gyengül, ezért javítani kell. Gyakran a javítás korszerűsítéssel jár együtt, mivel bizonyos dolgok elavulttá, régimódivá válnak. Újabban, a nyílászárók cseréje az egyik leggyakoribb jelenség a házjavítás terén.

Sokan a műanyag ablak mellett döntenek a régiek helyett, ami érthető, ugyanis nemcsak a hő-, hanem a hangszigetelésük is kiváló. Természetesen az újonnan épített lakások szabad nyílásába a legegyszerűbb beépíteni a műanyag ablakot, de egyre többen a panellakások és téglából épült családi házak nyílászáróit is igyekeznek kicserélni.

Mindenekelőtt az energiatakarékosság a cél, de gyakran egy új műanyag ablak jobban mutat, mint a régi, aminek a fakeretén már alig áll meg a festék. Aki a régit szeretné lecserélni, annak mindenképpen számítania kell a belső javításokra is, mivel a keretet ki kell szedni és az újat be kell tenni. A javítást gipszkartonnal vagy habarccsal lehet kivitelezni.