A szivattyúhoz ez is szükséges

A szivattyubolt.hu webáruházban minden olyan alkatrészt megtalálhatunk, ami a szivattyúkhoz szükséges. Többek között áramlásszabályzó is kapható, ami igencsak hasznos, hiszen ez a készülék az, ami a nyomást érzékelve beindítja vagy kikapcsolja a szivattyút.

Hogyan működik? Amikor a rendszerből víz távozik, akkor az a nyomás csökkenését is jelenti. Tehát, ha kinyitjuk a csapot és kifolyik a víz, ezt az áramlásszabályozó is érzékeli, ezért bekapcsolja a szivattyút, amit addig működtet, amíg már nem távozik el több víz és a rendszer újra megtelik. Telítődés esetén az áramlás megszűnik, amit egy mikrokapcsoló érzékel, majd kikapcsolja a szivattyút. Abban az esetben is rendkívül hasznos az áramlásszabályzó, ha elveszik a vizet, ugyanis ilyenkor megóvja a szivattyút a szárazon futástól.

Ugyanakkor lehetőség van úgy beállítani a készüléket, hogy a vízelvételt követően, 30 percenként megpróbálja automatikusan újraindítani a szivattyút. Amennyiben 24 óra elteltével még nem áll rendelkezésére szivattyúzható folyadék, az áramlásszabályzó már csak 24 óránként fogja újraindítani a rendszert.