műanyag ablak szellőző működése

Oxigén nélkül egyszerűen nincs élet. Pontosan ezért gondoskodni kell ennek a létfontosságú összetevőnek a megfelelő mennyiségben való jelenlétéről az otthonunk minden helyiségében. A kifejezetten jól záró nyílászárók esetében mindenképpen hasznos a műanyag ablak szellőző működése.

Erre azért van főként szükség, mert nem lehet állandóan nyitva hagyni az ablakot a levegőáramlás biztosítása végett, főleg a téli hónapokban, a fűtésszezon alatt. A túlzott pára felhalmozódása táptalajt biztosít a gombák és baktériumok elszaporodásához, amit mindenképpen meg kell előzni. Az Aereco műanyag ablak szellőző működése higrosztatikus módon valósul meg.

A lényege, hogy minél magasabb a beltér nedvességtartalma, annál több friss oxigén kerül beengedésre. Amint pedig ennek hatására csökken a párakoncentráció, úgy mérséklődik a műanyag ablak szellőző működése. Az utólagosan beszerelhető egység számos előnnyel rendelkezik és bizonyos esetekben kötelező jellegű a jelenléte. Az ablakdoktor.hu weboldal munkatársai örömmel állnak rendelkezésünkre a beszereléssel és kérdésekkel kapcsolatban.