EC mérő

A konduktometria fogalma az angol conductivity szóból származik, ami elektromos vezetőképességet jelent. Az EC mérő kiemelkedő pontosságú eszköz, amit különböző elektrolitok vezetőképességének meghatározására terveztek. Az elektrolitok lehetnek vizes és nem vizes oldatok, kolloid rendszerek (a molekulákhoz képest viszonylag nagyobb, az oldatokban szuszpendált részecskék) és akár szilárd anyagok is.

A konduktometriát, mint módszert alkalmazzák sók, savak és bázisok oldataiban lévő koncentrációk elektromos vezetőképességének meghatározására, valamint az iparban alkalmazott egyes oldatok összetételének ellenőrzésére is. Az EC mérő legfontosabb paraméterei a mérési érzékenység és a hőmérséklet kompenzáció. A jó konduktométer érzékenységét a ± 0,1 μS/cm mérési felbontás jellemzi.

Ez az érzékenység univerzálissá teszi a készüléket, a hőmérséklet pedig jelentősen befolyásolja a mért vezetőképesség értékét. Ezért, ha EC mérőt szeretne vásárolni, ne habozzon! Az adwa.hu webáruház eszközeivel a mérési hiba valószínűsége nulla lesz.