bicikli alkatrészek

Amikor kerékpár szaküzletben járunk, esetleg webshopban nézelődünk, akkor rengeteg termék kerül elénk. A bicikli alkatrészek sokszínűsége elsőre ijesztő lehet, viszont csak a nekünk szükséges termékeket vegyük le a polcról! Az első és legfontosabb a pumpa! Igaz, hogy ez nem nevezhető szó szerinti alkatrésznek, viszont kihúzhat minket a csávából.

Az a legjobb, ha tartunk egy nagyobbat otthon, egy kisebbet pedig a táskánkban. Sokkal nagyobb az esélye a defektnek, ha úton vagyunk, így mindig legyen nálunk! Ha már a bicikli alkatrészekről van szó, akkor beszéljünk a külső gumikról is! Minden bizonnyal, előbb vagy utóbb szükségünk lesz egyre, még akkor is, ha nem tudjuk felrakni.

Keressünk videókat vagy leírásokat, esetleg vigyük el a szerelőhöz! A bicikli alkatrészek közé tartoznak még a kulacstartók és a lámpák. Előbbi főleg a hosszú utakon lesz a segítségünkre, míg utóbbi kötelező. Ne próbáljunk meg lámpa nélkül elindulni, főleg ha tudjuk, hogy csak sötétedés után fogunk visszaérni! Ez veszélyes és még büntetendő is.