bankkártya terminál

A bankkártya terminálok egyre elterjedtebbek az üzletekben, éttermekben és egyéb helyeken, ahol fizetni kell a termékekért, szolgáltatásokért. Lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy kényelmesen és biztonságosan fizessenek a bankkártyájukkal. Azonban különböző típusai léteznek, és fontos tudni a különbségeket közöttük. Erre is érdemes figyelni bankkártya terminál választásnál.

Az álló terminálok a leggyakrabban használt típusok közé tartoznak. Ezek általában asztali vagy pultos felhasználásra tervezettek, és általában vezetékes kapcsolaton keresztül kapcsolódnak az internethez. Többnyire magasabb árkategóriába tartoznak, de sok funkciót kínálnak, mint például a jelszó védett belépés, az online tranzakciók és a készpénz nélküli fizetések elfogadása.

A mozgatható terminálok általában hordozhatók, és lehetővé teszik az eladók számára, hogy bárhol elfogadják a bankkártyás fizetéseket. Ezen modellek vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kapcsolódnak az internethez, és a legtöbbjük akkumulátorral működnek. A mozgatható terminálok általában alacsonyabb árkategóriába tartoznak, de nem biztosítanak minden funkciót, ami az álló terminálok esetében adottak.

A mobil terminálok egy újabb típust képviselnek ezen a kategórián belül, lehetővé teszik az eladóknak, hogy a saját mobiltelefonjukat használják bankkártyás fizetések elfogadására. A berendezések általában olyan applikációkkal működnek, amelyek letölthetők az eladók okostelefonjára, és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kapcsolódnak az internethez. A mobil terminálok általában a legkisebb árkategóriába tartoznak, de ezek sem biztosítanak minden olyan funkciót, amit az álló terminálok.

Az érintés nélküli terminálok lehetővé teszik a fizetést az NFC technológia segítségével. Előnyük, hogy nem igényelnek fizikai érintést a bankkártyával, hanem már közel tartva észlelik a kártya jelenlétét. Az érintés nélküli terminálok általában az álló vagy mozgatható típusokba tartoznak, és egyre népszerűbbek az általuk biztosított kényelmes és gyors fizetési lehetőségek miatt.