Téligumi
Téligumi

Szeptember végén, október elején megnő a forgalom az autószerelő műhelyekben. Az autótulajdonosok sorban állnak, hogy a szakemberek feltegyék a téligumi szetteket a járműveikre.

Ezért érdemes idejében bejelentkezni a legközelebbi szervizbe, hogy elkerülhessük a tumultust. Persze az sem szerencsés, ha túl korán kerül a téligumi az autóra, mert a lágy keverék hamar elkopik a száraz, meleg aszfalton. De amint a hőmérséklet 7 Celsius-fok alá esik, és ott is marad, készülődhetünk a cserére.

Ilyenkor már a nyári gumi nem megfelelő a vezetéshez. A keményebb, vékonyabb csatornákkal rendelkező abroncsok nem nyújtanak megfelelő tapadást, és a vizet sem képesek olyan hatékonyan elvezetni, ezért megnő a baleset kockázata.

Ezzel szemben a téligumi ilyenkor teljesít maximálisan. A lamellák számát is megnövelik az ilyen abroncsokon, hogy a jobb tapadás mellett nagyobb vonóerőt is biztosítsanak a gépkocsinak. A jó minőségű téligumi csendes előrehaladást és kényelmes vezetést biztosít, ugyanakkor stabilan tartja a járművet a kanyarokban is.