szintetikus parókák

Napjainkban már nincs túl nagy eltérés a valódi hajból készült és a szintetikus anyagból előállított póthajak között, viszont körültekintően kell választani ezek közül. Aki váll alá érő frizurát szeretne, annak a szintetikus parókák nem jelentenek jó döntést, mert ez könnyen kiszöszösödik a mindennapok során, és nem lehet vágni, új fazont kialakítani belőle.

Persze néhány hónapig mindenképpen megállják a helyüket, de vigyázni kell ezekre. A szintetikus parókák kibolyhosodásának folyamata lassítható, ha otthon levesszük és egy kemoterápiás turbánt vagy kendőt viselünk. A szintetikus vendéghajak vékony, természetes hatást keltő műanyag szálakból készülnek, ma már igen magas minőségben.

Léteznek hőálló modellek is, de a legtöbb nem ilyen, ezért kerülni kell a hajszárító, hajvasaló vagy hajsütő használatát. Jó választást jelentenek a szintetikus parókák, ha gyors megoldást akarunk és nincs sok időnk az ápolására. Pozitívumaként említhető, hogy lényegesen olcsóbb, mint a valódi hajból készült változatok.