A négykerekű gyermekjármű
A négykerekű gyermekjármű

Gyakran találkozhatunk az utcákon vagy a parkokban olyan kis eszközökkel, amelyek alkalmasak arra, hogy hajtsák őket a gyerekek. Általában életkorfüggő az, hogy éppen mit veszünk nekik. Számos gyermekjármű közül tudunk választani, amelyek közé tartozhat a hagyományos és futóbicikli, pedálos traktor vagy akár az elektromos kisautó, amit egy pedállal lehet működtetni.

A szülő felelőssége minden téren, hogy pontosan melyik termék mellett dönt. Szerencsére a gyártók kifejezetten nagy figyelmet fordítanak arra, hogy teljesen biztonságban legyenek a gyerkőcök, de ettől függetlenül van olyan gyermekjármű, ami csak adott tapasztalattal használható baleset veszélye nélkül.

Egy hagyományos bicikli például az egyensúlyérzet hiánya nélkül könnyedén bajt okozhat, de éppen ennek elkerülésére van a négykerekű traktor vagy a lábbal hajtható bicaj. Tudnunk kell, hogy a fiatalok kifejezetten hamar tanulnak, így nem kizárt, hogy amit mi még korainak tartunk gyermekjármű szempontjából, az már nagyon könnyedén használható a gyermekek számára.