Mellplasztika

Manapság bárkinek elérhető az esztétikus külső. Amennyiben úgy érzi, hogy nem elég nőies, ezért szívesen változtatna a helyzeten, akkor javasolt a mellnagyobbítás. A sikeres műtét után azonban van néhány szabály, amit mindenképpen érdemes észben tartani, hogy megfelelően gyógyuljanak a hegek.

A drfalus.hu ajánlása szerint legalább 4 hétig nem szabad sportolni egy mellplasztikai műtét után. Bizony van néhány hét, amíg kellemetlen tüneteket fog tapasztalni a beavatkozás után, viszont azok idővel elmúlnak. Közvetlenül a műtét után legalább 3-5 napos pihenés ajánlott, amikor egyáltalán nem végezhet semmilyen megerőltető mozdulatot.

Leghamarabb pedig 1 hét elteltével lehet visszatérni a megszokott életvitelhez, ezért mindenképpen ajánlott ezeket a műtéteket a szabadság ideje alatt elvégezni. A lényeg, hogy a felépülést komolyan kell venni, hiszen plasztikáról van szó, aminek a gyógyulásához idő szükséges. Ami a sportolást illeti, roppant nagy figyelmet kell fordítani rá.

Legalább 4 hétig semmilyen fizikai terhelést nem szabad végezni és értelemszerűen a hason fekvést is érdemes mellőzni. Kerülni kell azokat a tevékenységeket, amelyek széles karmozdulatokkal járnak, mint például az úszás vagy a teniszezés. Továbbá azokat a sportokat is szüneteltetni kell, amelyek rázkódással járnak.

Idesorolhatjuk a táncot, az aerobikot, a biciklizést vagy épp a futást. Nagyon fontos betartani ezeket az előírásokat annak érdekében, hogy a páciens teljes mértékben meggyógyuljon és a műtétnek a végeredménye is sikeres legyen. Nem szükséges nagyobb figyelmet fordítani ezen szabályok betartásához, ugyanis az első néhány napban feszítő fájdalmat fog tapasztalni, ami automatikusan arra fogja sarkallni, hogy óvatosabb legyen.

A műtét után 2-3 napig egyáltalán nem érheti víz a sebet, valamint szükséges viselni egy különleges sportmelltartót legalább 6 hétig. Ezáltal elérheti a tökéletesen kerek, szimmetrikus és feszes melleket, amire minden nő vágyik. Sokkal nőiesebbnek fogja érezni magát és értelemszerűen ennek a partnere is örülni fog.