Alkatrészek bonyolult gépekhez

A bonyolult szerkezetek felújítása, javítása és karbantartása embert próbáló feladat. Gyakran egy egész szakértőkből álló csapatra van szükség, hogy az alkatrészek karbantartásával és rendszeres ellenőrzésével garantálható legyen gyártás, termelés.

Elég egyetlen hiba, mint például a lineáris tengely meghibásodása és máris több napos vagy hetes leállásra lehet számítani, ami nem valami előnyös a költségekre nézve.

Az ilyen esetekben speciális alkatrészekre van szükség, amelyeknek a minősége kifogástalan kell, hogy legyen. A lineáris tengelyen mozog például a golyósorsó. Ennek köszönhetően, minimalizálható az anyagok közötti súrlódás, ezáltal a kopás. Ha a tengely felülete már elavult, esetleg sérült, az egy láncreakciót indíthat be, ami hatással lesz a mechanikus szerkezetek többi részére is.

A lineáris tengely mérete gyakorlatilag bármekkora lehet. Amennyiben nem szerepel az adott méret a lineartechnik.hu kínálatában, az egyedi darabok legyártására is van lehetőség megrendelés esetén. A lineáris tengely kivitelezése természetesen kifogástalannak számít.