antidecubitus matrac

Nem mindegy, hogy milyen típusú matracot használnak a beteg emberek, hiszen esetükben nagyon fontos a nyomáselosztás és a szellőzés. Erre a célra létezik a speciális kialakítású antidecubitus matrac, ami biztosítja az egyenletes alátámasztást az egész testfelületen, ezáltal kielégítő marad a bőr kapilláris keringése.

Ez igazán lényeges a beteg kényelmének érdekében. A Perimed antidecubitus matrac 932 típus, amit a harmoniagyogyaszat.hu webáruházból van lehetőség beszerezni, háromdimenziójú mélyprofilja a matracfelületen vízszintes elmozdulást is elősegít, ami nagyon jó a beteg testhelyzetének a változtatásakor.

Nagymennyiségű levegő marad a gúlák között, ezért a hőmérséklet-különbség és a beteg mozgásának következtében biztosított az állandó levegőcsere. Az antidecubitus matrac alapanyaga egészségügyi célra kifejlesztett, lágy poliuretán hab, aminek a sűrű rácsszerkezete nyújtja a tartósságát. Antifungális és antibakteriális hatású. Ha ez az antidecubitus matrac kerül felhasználásra, akkor nem kell tartani gombás vagy bakteriális fertőzéstől.