Epicutan allergia vizsgálat debrecen
Epicutan allergia vizsgálat debrecen

Az allergia nem gyerekjáték. Bár tünetei főleg kellemetlenek, mint veszélyesek, de súlyosabb esetben, akár életveszélyes is lehet. Az allergia vizsgálat Debrecen területén nem új dolog. Amióta a betegséget felismerték és vizsgálni tudják, szinte azóta tesztelik a betegeket a különböző allergénekre a cívisváros orvosi központjaiban. Budapest után, Debrecen Magyarország második legnagyobb városa, ugyanakkor egyetemi központ is. Így nem meglepő, hogy az orvosi egyetem gyakorlókórházaiban az allergia vizsgálat is helyet kapott.

Az allergiás betegségek kialakulásáért az immunrendszer nem megfelelő működése a felelős. Tulajdonképpen ártalmatlan anyagokat is veszélyforrásként azonosít, így ellenanyag termelésbe kezd, ami gyulladást válthat ki a test különböző pontjain. Az allergiának számtalan tünete lehet, a kellemetlen viszketéstől, az életveszélyes légszomjig. Az allergia vizsgálat Debrecen területén is segít kideríteni, hogy milyen anyag okozhatja a tünetek megjelenését.

A rengeteg vegyület okozhat hasonló reakciókat, ezért lehetetlen lenne minden anyagra letesztelni a beteget. Éppen ezért, az allergia vizsgálat Debrecen egészségügyi intézményeiben és mindenhol, ahol ilyen vizsgálatot végeznek, orvosi konzultációval kezdődik. Ez elengedhetetlen része a vizsgálatnak, ugyanis az orvos ilyenkor próbálja meg leszűkíteni az allergének körét, néhány lehetőségre. Kérdéseket tesz fel a páciensnek, hogy rájöjjön milyen anyagokkal kerülhetett kontaktusba otthon vagy a munkahelyén, ami a tüneteket kiváltotta.

Így egyszerűen leszűkíthető a gyanús anyagok köre, csupán néhány elemre. Csak a konzultáció után kezdődhet meg a tulajdonképpeni vizsgálat. Az allergia vizsgálat Debrecen orvosi intézeteiben is több módszerrel elvégezhető. Hogy melyik módszert választják az orvosok, az attól függ, hogy milyen anyagra gyanakszik. A por, a pollen és az állatszőrök okozta allergia igazolására a Prick teszt a legalkalmasabb. Azonban, ha valamilyen fém, vagy a kozmetikumba található vegyszerek a felelősek a tünetekért akkor az Epicutan teszt a javasolt.