Dolce Gusto kapszula
Dolce Gusto kapszula

A Dolce Gusto rendszerű kávéfőző nagyon érzékeny a belekerülő kapszulákra, mivel speciális formájú, csak a megfelelő eredeti kapszula használható vele. A Nescafe korporáció sokáig a kezében tartotta a kapszulák gyártási szabadalmát, de ez a közelmúltban lejárt. Ezért a Dolce Gusto kapszula gyártása már nem kizárólag az anyavállalatnál történik. Ahhoz, hogy ne érje a Dolce Gusto kávéfőzővel rendelkező vásárlókat meglepetés, fontos tisztázni még a vásárlás előtt, hogy milyen Dolce Gusto kapszula szükséges a kávégépbe.

A legfontosabb ismertetőjele az eredeti Nescafe kapszuláknak, hogy kizárólag alumíniumot használnak a kapszula készítéséhez. Az alumínium használata fontos szempont, habár valamivel költségesebb, mivel a kapszulának hermetikus zárásra van szüksége. A műanyag kapszuláknak az a nagy hátrányuk, hogy sok esetben átveszi a bennük tárolt termék a műanyag jellegzetes ízét, tönkretéve a kávé különleges aromavilágát. Ezenkívül a nylonból készült kapszulák nem elég szilárdak, nagy eséllyel széttörhetnek, megrepedezhetnek.

Az alumínium szilárdsága és a speciális záró fólia garantáltan megőrzi a benne tárolt kávé állagát, aromáját, ízét. A kapszulás kávéfőzésnek óriási előnye, hogy krémes kávék készítésére is van lehetőség. A prémium minőségű Krups gép Dolce Gusto Capuccino kapszula felhasználásával egy különleges, habos kávét hoz létre. A Dolce Gusto Capuccino kapszula mellé tartósító gázzal védett tejkapszulát is kap a vásárló, a kifinomult élmény fokozására. A kapszulás kávéfőzésben a minőség fenntartása az egyik legfontosabb célkitűzés.

A Dolce Gusto Capuccino kapszula minden alkalommal ugyanazt a krémes, lágy hatást kelti a kávékölteményt fogyasztó számára. A friss, garantált kávéaroma mellett a kávéfőzés egyáltalán nem időigényes, csak néhány percet vesz igénybe. Ez nagyon kedvelt tulajdonsága Dolce Gusto kávéfőző gépeknek. Ebben az esetben a kávéfőzés mestersége néhány gombnyomáson alapszik, melyet bárki könnyen elsajátíthat. A finom kapucsínó létrehozását akár a gyerekekre is rá lehet bízni, hiszen a kávégép kezelése gyerekjáték.