Állványok többféle változatban

Amennyiben nem szeretnénk, hogy indokolatlanul időigényes legyen a munka a magas falak mentén, akkor egy olyan megoldásra van szükség, ami jelentősen lerövidíti és kényelmessé teszi a feladatokat.

Az gurulós állványok pedig ezt a célt szolgálják, többek között. A magasban dolgozni több órán keresztül rendkívül megterhelő lehet, hogyha közben figyelni kell arra, amit csinálnunk és az egyensúlyunkra is. A létrán elég egy rossz mozdulat és már meg is van a baj.

Tehát, ha szeretnénk megkönnyíteni a saját dolgunkat, akkor jobban járunk, ha felpattanunk a gurulós állványok megfelelő változatára. Bizonyos modellek 12 m magasba is kinyújthatóak, viszont ekkor már extra segítség kell a megfelelő stabilitás miatt, amiket acélsodronyból készült feszítőkábelekkel lehet elérni.

Nagyobb építkezéseken gyakori, hogy ilyen magasságban kell dolgozni, de bárkivel előfordulhat, hogy egy vaskos faág veszélyezteti a család biztonságát, amit könnyebb lenne levágni például a gurulós állványokról, hiszen egy nagyobb vihar alkalmával letörhet és jobb esetben csak anyagi kárt fog okozni.