Macskaajtó, cica ajtó
Macskaajtó, cica ajtó

A közhiedelemmel ellentétben igenis kijelenthető, hogy a kutyák mellett a macskák is szeretik a szabadságot, és egy idő után ráunnak a négy fal között eltöltött időre. A gondos gazdi, ha a macskaajtó, cica ajtó mellett dönt, akkor mindenképp garantálja a négylábúnak a szabadságot. Manapság már temérdek különféle színű, típusú, méretű és stílusú fajta szerezhető be, ezért sok idő eltelhet, míg valaki rátalál a tökéletes darabra.

A tulajdonosok úgy látják, hogy mivel fontos a biztonság, jó, ha a macskaajtó, cica ajtó zárható. Emellett arra is kell figyelni, hogy a kis kiegészítő méretben is megfeleljen a cicáknak. A kis kedvencek nyilvánvalóan szinte bárhol átpréselik magukat, de ha ezt naponta többször megteszik, akkor sajnos könnyen kidörzsölődhet a szőrük.

A modern megoldásoknak hála, ma már megvehetőek azok a macskaajtó, cica ajtó példányok is, amik automatikus működnek, és csak akkor nyílnak ki, ha az adott házi kedvenc valóban ki szeretne menni. Érthető okok miatt a gazdák szívesen döntenek ezen darabok mellett.