Jutalomfalat
Jutalomfalat

A házőrzők betanítása igen sok kihívást tartogat számunkra. Az egyszerűbb parancsokat ugyan könnyen megtanulják az ebek, de ehhez is időre van szükség. A türelem mellett, szükségünk lesz még némi finomságra is, amivel a parancsok végrehajtására ösztönözhetjük a kutyákat.

A jutalomfalat nem maradhat el a végén, hiszen kedvenceink is örülnek egy kis rágcsálnivalónak, a dicsérő szavak mellett. Persze nemcsak a kiképzés során lephetjük meg kedvenceinket ilyen finomsággal, mert bármikor örömmel fogadják.

Fontos, hogy éppen úgy, ahogy a tápok esetén, a jutalomfalat vásárlása során is körültekintően járjunk el. Ez ugyanis táplálék kiegészítőként is szolgálhat kedvenceink számára.

Egyes jutalomfalatok olyan különleges összetevőket tartalmazhatnak, amelyek a hétköznapi eledelből hiányoznak, vagy csak alacsony koncentrációban vannak jelen, az ebeknek viszont nagy szükségük lehet rá. A vitaminokban, fehérjékben vagy éppen ásványi anyagokban gazdag jutalomfalatok elősegítik a kutyák szervezetének fejlődését vagy éppen a fogtisztításban játszanak szerepet.