Csomagrögzítő háló
Csomagrögzítő háló

Hát valljuk be, amikor egy kis kirándulásra indul az ember a semmi közepére, soha nincs eléggé felkészülve a család. Amikor odaérkezik a csipetcsapat, kiderül, hogy ez is hiányzik, az is hiányzik, pedig az autó csomagtere teli van cuccokkal. Egy kirándulásokra berendezkedett családnak minden csomagja el kell férjen az autóban.

Ezért minden apró kicsi lyukat ki kell használni csomagtérnek. A csomagok egybentartására nagyon jól fog a csomagrögzítő háló. Ez egy olyan alkalmatosság, amivel a szanaszét dobált csomagokat egybe lehet szorítani, hogy azok ne szállingózzanak az utasok és a gépkocsivezető feje felett. Egy kombi kiszerelésű személygépkocsiban nagyon hasznos szerszám a csomagrögzítő háló, az egészen az ablakig feltornyosult csomagteret biztonságosan elválasztja az utazótértől. Ebből a praktikus hálórendszerből nagyobb utazás során soha nincs elég, jó lenne néha, ha az ajtón és a székeken is lenne belőle, hogy azokba is beledughasson az ember az utolsó pillanatban megtalált, de nélkülözhetetlen dolgokat. Amikor a család indul egy huzamosabb útra, mindig gondolni kell időben mindenre.

Mivel az magától értetődik, hogy autóval érik el a célpontot, hiszen ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, a gépkocsi technikai állapota fontos alaptényező. Nem rossz ötlet egy rövid felülvizsgálatra vinni, hogy az esetleges kellemetlenségeket elkerüljék. A másik nagyon fontos feladat a biztonságos csomagolás. Rengeteg sérülés származhat egy egyszerű fékezés során is, ha a csomagok az utastérbe repülnek.

Ez egy kombi gépkocsinál sajnos gyakran megtörténik, ezért az utasteret a csomagtértől kötelezően egy csomagrögzítő háló kell elválassza. Ugyanakkor ha a gépkocsi tetejére is csomagol, és nem állt rendelkezésére tetőbox, akkor a minimális követelmény, hogy a csomagokat egy csomagrögzítő háló segítségével rögzítse. Ne bízza a saját és a közlekedésben résztvevők biztonságát a véletlenre, mindig használjon jó minőségű rögzítő elemeket. A megrongálódott, szakadozott csomagrögzítő háló nem nyújthat biztonságos használatot, cserélje le egy újra.