Szagtalanítás
Szagtalanítás

Kellemetlen, amikor egy zárt helyiségbe belépünk és ott nem kívánatos szagok terjengnek. A szagtalanítás a baktériumok, gombák megölésével kell kezdődjön, azonban az átlagos légfrissítők csak elnyomják a szagot.

A szagtalanítás fontos, hogy ne csak felszínesen történjen, azaz ne csak a szagot nyomjuk el, hanem ennek a forrását is eltüntessük. A hagyományos légfrissítők nem nyújtanak megoldást, ha a mellékhelyiségben, edzőtermekben, pincékben szeretnénk kellemes illatot teremteni, hiszen csak ideiglenesen oldják meg a helyzetet.

Az ózonos szagmentesítés azonban a probléma gyökerét szünteti meg, hiszen a zárt helyiségben kiírtja a nem kívánatos, láthatatlan kórokozókat. Az orrunk egy nagyon finom érzékszerv, amely általában nem tolerálja a kellemetlen szagokat, és a leghalványabban érződő, rossz szagú helyiségekre is hevesen reagál.

Ennek tudatában, ha azt szeretnénk, hogy otthonunk vagy vendéglátó helyiségünk megfelelő hely legyen, akkor alapvető cél kell legyen, hogy a levegőben terjengő szagokkal kezdjünk valamit és nagy hangsúlyt fektessünk a szagtalanítás fortélyaira.