injektor tisztító

A dízel gépjárművek esetében, a hatékony üzemanyag-adagolásnak a vezérlését szolgálja az elektromágneses vagy piezo meghajtású befecskendező szelep. Ennek az alkatrésznek a esetleges eldugulását hivatott megelőzni az injektor tisztító, ami eltávolítja a már keletkezett lerakódásokat a szelepekről, valamint ugyancsak kiválóan alkalmas a gyújtógyertyák, a szívószelepek és az égéstér szennyeződéseinek a feloldására és eltüntetésére, akárcsak az újraképződésének a megakadályozására.

Az injektor tisztító további pozitív hatásokkal rendelkezik, az alapfunkciója ellátása mellett, a hatása a motor indítási nehézségeit és az egyenetlen járását is megszünteti. Használatával a korrodálódás elleni védelem problematikája is megoldottnak tekinthető.

Mindemellett jó ráhatással van a kompresszorra, optimalizálja a gázreakciót és a kipufogógáz értékeket, ezáltal hozzájárul a motor teljesítményének a megnöveléséhez. Az injektor tisztító rendszeres bevetésével nagymértékben megnövelhető a hajtómű élettartama.