Infraszauna
Infraszauna

Ma már otthon is élvezhetjük a meleg áldásos hatását. Néhány éve még, ha szaunázni szerettünk volna, akkor fel kellett keresnünk egy szállodát vagy egy gyógyfürdőt, ahol ilyen tevékenységet is lehet végezni.

Az infraszauna megjelenése azonban lehetővé tette, hogy saját otthonunkban is átélhessük ezt az élményt. Ezek a kabinok nem túl nagyméretűek, így könnyen elférnek a nappaliban vagy akár a fürdőszobában is. Az infraszauna mérete attól függ, hogy hány személyes a kabin, amit vásároltunk.

Az egyszemélyes kabinok nem nagyobbak egy zuhanyfülkénél, így könnyen befér a kisebb fürdőszobákba is. Ugyanakkor kifinomult designja lehetővé teszi, hogy a nappaliban vagy a lakás más helyiségében helyezzük el. Pompás dísze lehet a lakásnak egy hemlock fenyőből készült infraszauna.

A kabinok nemcsak méretükben térnek el egymástól, ugyanis a működésükben is lehet némi különbség. Van olyan infraszauna, amelyben carbon panel van, míg a modernebbekben már teljes spektrumú sugárzó biztosítja az infrasugarakat. Mindkét típus remek tulajdonságokkal bír, ezért nem lehet rosszul választani.