alpaka fonal

Egy olyan természetes szál kerül bemutatásra, amit előszeretettel alkalmaznak a mindennapok során. Az alpaka fonal erős szerkezetének köszönhetően, sok éven keresztül megőrzi eredeti kinézetét és színét. A felépítése sok mindenben hasonlít a gyapjúhoz, viszont a szálak vastagsága között eltérések figyelhetőek meg.

A tapintása puha, ezáltal gyerekholmikat is kreálhatsz belőle. Hipoallergén, sőt, lanolint sem tartalmaz, szóval teljes mértékben megbízható. Tudni kell, hogy az alpaka fonal a Dél-Amerikában őshonos teveféle szőréből készül. A meleg kardigánok, pulóverek, mellények és takarók többségéhez ezt az alapanyagot használják fel a ruhaiparban. Akik a kényelmes viseleteket részesítik előnyben, azok maximálisan meg lesznek elégedve.

A tisztítása sem igényel különösebb odafigyelést, ami annak tudható be, hogy kevésbé nemezelődik. Az alpaka fonal eredeti formában fehér, barna és fekete, viszont manapság már szinte mindenféle árnyalatban jelen van a webshopokban, így kedvedre választhatsz.