Ablak szellőző

A lakás megfelelő szellőztetése az egészség és a biztonság szempontjából is rendkívül fontos. Az ablak szellőző nem csupán a friss levegőjű és egészséges páratartalmú lakásokért felelős, hanem a biztonságért is. Nem újdonság, hogy a társasházak számára a Gázmű biztonsági okokból előírta a szellőztető utólagos beszerelését az ablakba.

Ez az intézkedés a lakók érdekeit védi azzal, hogy a nyílt égésterű gázkészülékek használata ne okozzon egy esetleges gázrobbanást. Gáztűzhely vagy átfolyós, nyílt égésterű vízmelegítő szinte minden lakásban van. A mai nyílászárók magas szintű légzárása, tömítettsége miatt kötelezővé vált az ablak szellőző a belső levegő elhasznált oxigénjének pótlására.

Ha egy ilyen munkálat elvégeztetését tervezi, forduljon bizalommal az Ablakdoktor nevű vállalkozáshoz, amely elérhető akár az ablakdoktor.hu weboldalon keresztül is. Itt számos fontos információ várja az ügyfeleket, az ablak szellőző beszereléséről is olvashatók adatok, amelyek lényegesek lehetnek egy csoportos társasházi munka esetén.