zöldike gondozása

A szobanövények a felkapott kategóriába tartoznak, mert könnyű a kezelésük, de sokat javítanak a lakás hangulatán. A zöldike gondozása szintén ebbe a csoportba tartozik, úgyhogy nyugodtan vásárolhatunk belőle pár darabot, hiszen azt is mondhatjuk, hogy elpusztíthatatlan.

Könnyen felismerhető a csíkos leveleiről, amelyek a napfény hatására élénkebbek vagy világosabbak, azonban nem szabad tűző napsütésnek kitenni, mert elszáradhat. Ki kell emelni, hogy nem fog belehalni, de a szép zöld levelei sárgává válnak, ami már nem lesz olyan szép.

A hőmérsékletet tekintve szinte kibír mindent, mivel a 7 fokos hidegben és a 25 fokos melegben is tündökölni fog. Az egyetlen hátránya, hogy nem szereti a radiátort, úgyhogy inkább pakoljuk el a közeléből.

A zöldike gondozása a költöztetést is magában foglalja, hiszen gyakran kinövi a helyét. Ebben az esetben elég, ha beszerzünk egy nagyobb cserepet és közepes minőségű földbe tesszük át. Ezeket a pillanatokat mindig kihasználhatjuk a növény szaporítására is.